U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Eerste Stedin Safety Award voor aannemer Van Vulpen BV

Rotterdam, 21 juni 2018

ROTTERDAM, 20 juni 2018 – De Stedin Safety Award is uitgereikt aan aannemersbedrijf Van Vulpen BV. Dat heeft de vakjury bekendgemaakt tijdens de Award uitreiking waarbij Van Vulpen werd geprezen om de prestaties die het bedrijf afgelopen jaar leverde op het gebied van veiligheid, kwaliteit en gezondheid.

Het is voor het eerst dat Stedin een Safety Award uitreikt. Daarbij is de jury niet over een nacht ijs gegaan. Bij de deelnemers voor de prijs zijn audits uitgevoerd op bijvoorbeeld de werkplek, maar ook op systemen voor het beleid en beheer van veiligheid en kwaliteit. 

De vakjury prijst Van Vulpen om de prestaties die het bedrijf afgelopen jaar heeft geleverd op het gebied van veiligheid, kwaliteit en gezondheid. De jury was vooral onder de indruk van de uitgestoken hand naar Stedin en alle collega-bedrijven in de keten om samen de veiligheidsprestatie te verbeteren. Naast Van Vulpen waren ook Baas BV  en Van Voskuilen Van Woudenberg BV genomineerd voor de titel. Judith Koole, COO en lid van de Raad van Bestuur Stedin Groep, heeft deze Award overhandigd.

Judith Koole overhandigt aannemer Van Vulpen BV Judith Koole overhandigt aannemer Van Vulpen BV de Stedin Safety Award

Veiligheid, goed voor elkaar

Stedin heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Stedin is steeds meer een High Reliability Organisatie (HRO). We werken dagelijks aan het complexe energienetwerk en dat is niet zonder risico. Daarbij willen we incidenten voorkomen en mocht zich iets voordoen, dan willen we daar echt van leren. Dat betekent ook dat we onze procedures zo goed mogelijk willen laten aansluiten op de praktijk. Dat verwachten we ook bij onze aannemers. ”Ik ben oprecht onder de indruk van de aandacht die onze ketenpartners hebben voor de veiligheid en gezondheid van onze leefwereld,”  aldus Jeroen Grond, directeur Veiligheid, Gezondheid, Milieu en Kwaliteit (VGMK) bij Stedin Groep.

Samenwerking

De Stedin Safety Award is meer dan een mooi kristallen beeld. “Bij Stedin realiseren wij ons dat we het niet alleen doen. Onze prestaties worden mede bepaald door de partijen waar we mee samenwerken; zeker op het gebied van veiligheid. Met deze Award geven we aandacht aan het continu verbeteren van onze gezamenlijke veiligheidsprestaties,” zegt Jeroen Grond.

Over Stedin

Samen werk maken van een leefwereld vol nieuwe energie. Dat doen we bij Stedin elke dag. Zodat onze ruim twee miljoen klanten kunnen wonen, werken en leven in de meest stedelijke en industriële regio van Nederland: de provincie Utrecht en het grootste deel van Zuid-Holland. Want juist in ons verzorgingsgebied is de energie-infrastructuur complex en de afhankelijkheid van energie groot. Stedin is onderdeel van Stedin Groep. Met zo’n 4500 medewerkers werken we aan een duurzaam energiesysteem waarin steeds meer lokaal wordt opgewekt. Een systeem dat ook in de toekomst betrouwbaar en betaalbaar is. En dat we kunnen doorgeven van generatie op generatie.