U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Enexis vanaf 1 juli netbeheerder van Weert

Weert, 3 juli 2017


Logo Stedin Groep

Stedin Groep heeft per 1 juli haar energienetten in Weert overgedragen aan Enexis Netbeheer. Hiermee is Enexis Netbeheer de gereguleerde netbeheerder in heel Limburg. In februari kondigden Stedin Groep en Enexis Groep de transactie al aan. Met de overdracht is de transactie per 1 juli definitief.

Voor de 22.000 elektriciteits- en 20.000 gasaansluitingen betekent dit dat vanaf 1 juli de tarieven van Enexis Netbeheer gelden. Doorgaans houdt dit in dat klanten iets minder aan netbeheerkosten via de energierekening kwijt zijn. Dit is afhankelijk van het type aansluiting. Klanten zijn hierover per brief geïnformeerd. Meer informatie over de tarieven van Enexis is te vinden op de website van de netbeheerder. Het storingsnummer voor gas en elektriciteit blijft ongewijzigd: 0800-9009. 

Door elektriciteits- en gasnetten in de provincie Limburg in één hand te brengen ontstaat een situatie die duidelijk is voor alle belanghebbenden zoals klanten, gemeenten en provincies. Verder maakt dit een efficiëntere werkwijze mogelijk. De 33 medewerkers die nu nog voor Stedin in Weert werken zijn vanaf juli werkzaam bij Enexis Netbeheer.

Sinds het begin van deze eeuw beheert en onderhoudt Stedin de energienetten in de Limburgse gemeente Weert, terwijl de rest van de provincie inmiddels wordt beheerd door Enexis Netbeheer. De overname van de energienetten in Weert past binnen het beleid van het Ministerie van Economische Zaken om het werkterrein van de netbeheerders langs provinciale grenzen te organiseren (zoals beschreven in het rapport van de commissie Kist in 2008).
 

Over Stedi‚Äčn Groep 

Duurzame energie voor iedereen. Daar werken zo’n 3900 medewerkers van Stedin Groep iedere dag aan. Wij vinden het onze verantwoordelijkheid om te zorgen dat al onze klanten kunnen beschikken over duurzame energie om te leven, werken en ondernemen. Als Stedin Groep verduurzamen wij het energiesysteem en houden het onverminderd robuust en betaalbaar. In Stedin Groep werken de regionale netbeheerder Stedin (Zuid-Holland en Utrecht) en de experts van infrabedrijf Joulz om dit voor elkaar te krijgen.