U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Minister Koolmees brengt bezoek aan Stedins Bedrijfsschool

Rotterdam, 14 oktober 2019

Rotterdam 14 oktober 2019 – Minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) bracht vandaag een bezoek aan Stedins Bedrijfsschool. Hier werd hij rondgeleid door CEO Marc van der Linden. Hij bezocht de eerste les van de statushouders, besprak Stedins plannen van Een Leven Lang Leren en testte zijn technische vaardigheden met Stedin in het schakelcentrum. 

Op uitnodiging van Stedin bracht minister Koolmees vandaag een bezoek aan de Bedrijfsschool. Marc van der Linden: “Als techniekbedrijf zien wij een hoop uitdagingen in de nabije toekomst. Hoe zorgen we ervoor dat mensen voor Stedin kiezen en hoe blijven we mensen motiveren om voor Stedin te blijven werken? Die uitdagingen én onze oplossingen hebben we vandaag aan de minister laten zien.”

Minister Koolmees: “Stedin laat zien hoe je Leven Lang Ontwikkelen in de praktijk brengt. Hoe je mensen inspireert en aanspoort om zich bij te laten scholen. Dat is hartstikke hard nodig. Nu, op een krappe arbeidsmarkt, en in de toekomst, als de economie er weer heel anders uitziet.”

De minister nam een kijkje in het schakelcentrum. Hier leren de Stedin-collega’s in een gesimuleerde omgeving schakelen in de laag- en middenspanning. Vervolgens sprak hij met medewerker Wim Kooijman. Wim is na een aantal jaren werkloosheid in augustus 2015 gestart als zij-instromer. Sinds mei 2019 werkt Wim als werkbegeleider in het Service Team Operations. Het Service Team Operations leidt mensen vanuit de doelgroep banenafspraak/quotumwet van de participatiewet op tot assistent monteur. Tenslotte sprak hij met een groep statushouders, die vandaag met een voorschakeltraject van 16 weken zijn begonnen. Als zij dit succesvol afronden, stromen ze per februari 2020 in de BBL-opleiding tot eerste monteur elektra.