U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Monteurs Stedin op e-bakfiets door Utrechtse binnenstad voor slimme meter

Utrecht, 5 april 2018

De monteurs van netbeheerder Stedin die slimme energiemeters installeren, komen voortaan op een elektrische bakfiets bij klanten langs in het Utrechtse stadshart. De monteurs laten hun dieselbusjes staan. Op deze manier wil Stedin bijdragen aan een verbetering van de luchtkwaliteit in de stad. Daarnaast scheelt dit (parkeer)kosten en tijd, omdat een parkeerplek in binnenstad niet altijd makkelijk te vinden is. Zes slimme meter-monteurs gaan tot het einde van het jaar bij 8200 huishoudens en winkels in de stad op E-bakfietsen van CityServiceBike langs om de slimme meter te installeren. 

Stedin monteur met bakfiets
​Monteur van Stedin met bakfiets. FOTO: Buro JP 

,,Stedin heeft een van de grootste wagenparken van de Randstad’’, zegt Chief Operating Officer Judith Koole. ,,Onze collega’s zitten veel op de weg en rijden voornamelijk in stedelijk gebied. We kijken daarom continu naar oplossingen voor schoner vervoer. Dat kan met elektrische auto’s, maar dus ook op de fiets.’’ Het is voor het eerst dat Stedin op de fiets bij klanten langsgaat om de slimme meter te installeren. In 2017 voerde Stedin samen met CityServiceBike een succesvolle pilot uit in Utrecht. Of Stedin het ook in andere binnensteden gaat uitvoeren, wordt nog bekeken. Stedin wil dat uiterlijk 2020 alle woon-werkverkeer en zakelijke reizen van haar medewerkers schoon zijn en geen schadelijke stoffen uitstoten.    

We kijken continue naar oplossingen voor schoner vervoer. Dat kan met elektrische auto's, maar dus ook op de fiets. 
Judith Koole, Chief Operating Officer


90.000 slimme meters in de gemeente Utrecht geïnstalleerd

De slimme meter is de nieuwe digitale energiemeter en biedt consumenten de mogelijkheid om zelf nauwkeurig het energieverbruik te volgen. Hierdoor is het makkelijker om energie te besparen. In 2016 is Stedin begonnen met de klus om alle Utrechtse huishoudens van een slimme meter te voorzien. Inmiddels is dat bij 90.000 adressen gebeurd. In 2018 krijgen nog eens 45.000 adressen de slimme meter aangeboden. Dat doen de monteurs van Stedin achtereenvolgens in Oog In Al, Kanaleneiland, Schepenbuurt, Nieuw Engeland, Lombok, Vleuten, De Meern en Haarzuilens. Meer informatie op www.stedin.net/slimmemeter

Over Stedin

Samen werk maken van een leefwereld vol nieuwe energie. Dat doen we bij Stedin elke dag. Zodat onze ruim twee miljoen klanten kunnen wonen, werken en leven in de meest stedelijke en industriële regio van Nederland: de provincie Utrecht en het grootste deel van Zuid-Holland. Want juist in ons verzorgingsgebied is de energie-infrastructuur complex en de afhankelijkheid van energie groot. Met zo’n 3000 medewerkers werken we aan een duurzaam energiesysteem waarin steeds meer lokaal wordt opgewekt. Een systeem dat ook in de toekomst betrouwbaar en betaalbaar is. En dat we kunnen doorgeven van generatie op generatie.