U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Verkeerde brief over dwangsom na weigeren slimme meter

Rotterdam, 22 oktober 2021

Wij hebben in juni en in september naar in totaal 1000 klanten een verkeerde brief gestuurd. Dit was een verkeerde, conceptbrief die is gebaseerd op nieuwe wetgeving waarvan de behandeling door de val van het kabinet stilligt. In dat wetsvoorstel staat dat klanten die een slimme of digitale meter weigeren mogelijk een dwangsom opgelegd krijgen van de Agentschap Telecom (AT). Op dit moment is de wet controversieel verklaard. De brief had niet verstuurd mogen worden en we betreuren dat deze groep klanten foutieve informatie heeft ontvangen. We sturen deze 1000 klanten een brief met daarin de juiste informatie over de slimme meter. 

Met de slimme meter heeft de consument beter inzicht in het energieverbruik. Iedere maand stuurt de energieleverancier een verbruiksoverzicht. Voor meer informatie over de slimme meter kunt u terecht op www.stedin.net/slimmemeter.