U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Rapportage over afhandeling meldingen na uitzending Radar

Rotterdam, 9 oktober 2017

Consumentenprogramma Radar verzamelde afgelopen maart zo’n 3.000 meldingen van consumenten die twijfelden aan hun meterstand. Aanleiding was het onderzoek van Frank Leferink (Universiteit Twente) waaruit bleek dat in extreme laboratoriumomstandigheden meters afwijkingen konden vertonen onder invloed van storende apparaten (elektromagnetische interferentie). De netbeheerders hebben de meldingen opgepakt en afgehandeld. Dit leverde een aantal inzichten op.

In 79 gevallen werd een controlemeting uitgevoerd; daarbij zijn geen afwijkingen door elektromagnetische interferentie aangetroffen. Verreweg de meeste meldingen hadden een van de volgende oorzaken:

  • Verwarring door de eerste confrontatie met werkelijke verbruikskosten.
  • Plaatsing slimme meter in wintermaanden, waardoor direct hoog verbruik te zien is.
  • Veranderd verbruik door wijziging in gezinssamenstelling of aanschaf andere apparaten.
  • Onduidelijkheid over verschil tussen opbrengst en teruglevering zonnepanelen.
  • Hogere jaarrekening, door geschatte meterstanden in voorgaande jaren.
  • Meetafwijking oude (vervangen) meter.

Stappenplan

De netbeheerders en energieleveranciers hanteren een stappenplan voor iedereen die vragen heeft over meterstanden en/of verbruikskosten.

Meer informatie kunt u vinden in het Rapport afhandeling Radar-meldingen.

Uitzending Radar

Op maandag 9 oktober 2017 besteedt Radar in de uitzending aandacht aan de afhandeling van de meldingen. De netbeheerders reageren in de uitzending met een gezamenlijke verklaring.