U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Stedin belt aan voor plaatsing slimme meters in gemeente Molenwaard

Nieuw-Lekkerland, 30 mei 2018

Netbeheerder Stedin is gestart met het grootschalig aanbieden van slimme energiemeters in gemeente Molenwaard. De slimme meter is de nieuwe generatie energiemeter en biedt de mogelijkheid om zelf nauwkeurig het energieverbruik te volgen. Hierdoor is het makkelijker om energie te besparen. Huishoudens en kleinzakelijke klanten in Nieuw-Lekkerland krijgen als een van de eersten de slimme meter aangeboden.

Tot en met september 2018 vervangt Stedin bij ruim 7.000 huishoudens en kleinzakelijke klanten in Nieuw-Lekkerland, Graafstroom en Liesveld de traditionele meters door slimme energiemeters. Alle inwoners ontvangen een brief van Stedin met een aanbod voor de slimme meter. Met het unieke nummer in de brief kan de afspraak online bevestigd of verzet worden. Het installeren van de slimme meter is gratis zolang de monteurs in de wijken bezig zijn. 

Slimme meter helpt bij energie besparen 

Consumenten zijn intensiever dan ooit tevoren met energie bezig. Met beter zicht op het energieverbruik door de slimme meter, zonnepanelen op het huis, of een elektrische auto, kiezen zij bewust voor milieu en hun portemonnee. Via de slimme meter krijg je iedere maand een verbruiksoverzicht van je energieleverancier. En door de slimme meter te koppelen aan een muurdisplay, app of website kun je het energieverbruik nog actiever in de gaten houden. Zo helpt de slimme meter bij het verminderen van de uitstoot van CO2 en het energiebewustzijn in Nederland.

Toekomstige energienetten worden slimmer

Europese regelgeving bepaalt dat in 2020 op alle adressen in Nederland een slimme meter aangeboden moet zijn. Stedin is daarom in 2015 gestart met de grootschalige plaatsing van digitale gas- en elektriciteitsmeters bij haar klanten in de provincies Zuid-Holland en Utrecht. Netbeheerders als Stedin investeren in hun netwerken om mee te gaan met de huidige technologische toepassingen en voorbereid te zijn op nieuwe ontwikkelingen in de energiewereld. De slimme meter heeft de mogelijkheden die aansluiten bij de huidige en toekomstige eisen aan de energievoorziening. Meer informatie op www.stedin.net/slimmemeter.