U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Stedin en Den Haag bouwen verder aan aardgasvrij

Den Haag, 20 januari 2020

Vorig jaar sloegen Stedin en de Gemeente Den Haag de handen ineen om samen werk te maken van het verduurzamen van de gebouwde omgeving. De twee partijen besloten om de schouders te zetten onder zowel nieuwbouw zonder aardgas, als het vervangen van kookgas door inductiekoken. Zo heeft de gemeente haar achterstand met betrekking tot aardgasloze nieuwbouw ingehaald en wordt inmiddels 92% gebouwd zonder gas.

Vorige maand presenteerde de gemeente Den Haag mooie, nieuwe stappen. 228 bewoners in de Medemblik- Heilostraatstraat hebben een aanbod gekregen om op inductie te gaan koken, zodat Stedin gasvervanging kan voorkomen. Daarnaast is woningbouwcorporatie Vestia bezig met een grootschalige verduurzaming van de Medemblik-Heiloostraat. Bij de presentatie van deze plannen was Warmold ten Zijthoff er namens Stedin. Warmold: “Den Haag is goed bezig. De gemeente brengt de partijen bij elkaar en benut die symbiose uitstekend. Hier in Leyenburg is vandaag weer een flinke stap gezet”. Naast het aanbod om op inductiekoken over te stappen krijgen deze woningen ook nieuwe gevels, vloerisolatie, aansluiting op het warmtenet en een aanpassing van de warmtevoorziening in de woning. Stedin werkt in dit project samen met Vestia, Eneco, aannemer Giesbers en gemeente Den Haag.

Aardgasvrij Den Haag