Stedin Groep maakt werk van energietransitie met Chief Transition Officer in raad van bestuur

Rotterdam, 15 december 2017

Rotterdam, 15 december 2017 – Stedin Groep verwelkomt David Peters als Chief Transition Officer (CTO) en lid van de raad van bestuur. Hiermee benadrukt Stedin Groep het belang van de energietransitie. Het moederbedrijf van netbeheerders Stedin (Zuid-Holland, Utrecht) en Enduris (Zeeland) ziet de overgang van fossiele naar duurzame energie als een van de grootste uitdagingen van de samenleving de komende decennia.

David werkt nu nog als directeur Strategie en Innovatie bij Stedin. Daar hield hij zich al bezig met de veranderingen in de energiewereld. Een transitie die de komende jaren nog meer vorm krijgt door onder andere de afspraken die zijn gemaakt in het Klimaatakkoord. 

De raad van bestuur van Stedin Groep bestaat nu uit CEO Marc van der Linden, Gerard Vesseur (CFO) en Judith Koole (COO). De afgelopen tijd is de behoefte ontstaan om de raad van bestuur te verstevigen met een CTO, die nadrukkelijk aandacht kan geven aan de energietransitie.  

Uitdagingen

Stedin Groep ziet veel veranderingen op de samenleving afkomen in de manier waarop energie wordt opgewekt, gedistribueerd en gebruikt. Zo neemt de hoeveelheid duurzaam opgewekte energie door wind en zon steeds meer toe. Ook zal het aantal klanten dat van het aardgasnet losgekoppeld moet worden de komende jaren toenemen, waardoor er een uitdaging ligt om huishoudens van warmte te voorzien. Ook brengt de digitalisering van het energienet veel uitdagingen met zich mee. Op al deze veranderingen moet de energie-infrastructuur worden aangepast.

Over Stedin Groep

Duurzame energie voor iedereen. Daar werken zo’n 4500 medewerkers van Stedin Groep iedere dag aan. Wij vinden het onze verantwoordelijkheid om te zorgen dat al onze klanten kunnen beschikken over duurzame energie om te leven, werken en ondernemen. Als Stedin Groep verduurzamen wij het energiesysteem en houden het onverminderd robuust en betaalbaar. Binnen Stedin Groep werken de netbeheerders Stedin (Zuid-Holland en Utrecht), Enduris (Zeeland) en de experts van infrabedrijven Joulz en DNWG Infra samen om dit voor elkaar te krijgen.