Stedin internationaal uitgeroepen tot sterkste netbeheerdersmerk

Onbekend, 21 september 2016

Rotterdam, 21 september 2016 - Stedin is dinsdagavond tijdens de Energy Branding Conference in Reykjavik uitgeroepen tot het sterkste netbeheerdersmerk van de wereld. De netbeheerder kreeg deze titel in de categorie 'energietransporteur en -distributeur'. Stedin ontving de prijs uit handen van de IJslandse minister van Industrie en Handel Elin Ragnheidur Arnadottir. 

Stedin was samen met de Nederlandse netbeheerder TenneT, het Finse Fingrid en Wellington Energy uit Nieuw-Zeeland genomineerd. Een jury van energie-experts, marketeers en consultants boog zich over de deelnemers en koos Stedin als beste merk. De jury kwam unaniem tot deze conclusie vanwege Stedins duidelijke positie naar de toekomst, waarin zij de klant zien als partner in de energietransitie. De jury prees de vertaling hiervan in een sterk merk, niet alleen voor de eigen organisatie, maar ook voor klanten, partners en belanghebbenden.

Prijsuitreiking sterkste energiemerk

v.l.n.r. Elin Ragnheidur Arnadottir (IJslandse minister van Industrie en Handel), Leonie Prins (senior communicatieadviseur Stedin), Marko Kruithof (manager Duurzaamheid en Vernieuwing Stedin) en Dr. Fridrik Larsen (CEO van Larsen Energy Branding)

Enorme aanmoediging

Marko Kruithof, manager Duurzaamheid en Vernieuwing: ,,We zijn ongelofelijk trots op deze prijs. Het benadrukt namelijk precies waar Stedin voor staat; duurzame energie voor iedereen. Dat regelen we niet als netbeheerder alleen, maar doen we juist samen met klanten en partners. De prijs is daarom ook een enorme aanmoediging voor de medewerkers van Stedin om op deze weg door te gaan. Het feit dat we deze internationale prijs in IJsland, bakermat van duurzame energie, uit handen van de minister van Industrie en Handel ontvangen maakt het extra bijzonder.’’ 

We zijn ongelofelijk trots op deze prijs. Het benadrukt namelijk precies waar Stedin voor staat; duurzame energie voor iedereen.
Marko Kruithof, manager Duurzaamheid en Vernieuwing

Over Stedin

Stedin is de onafhankelijke netbeheerder in het meest stedelijke gebied van Nederland: het grootste gedeelte van de provincie Zuid-Holland, inclusief de grootste haven van Europa, en de provincie Utrecht. De organisatie is verantwoordelijk voor ontwikkeling, aanleg, beheer, onderhoud en management van energienetten. Stedin is de schakel tussen ruim 2 miljoen klanten en de energieleveranciers. Het bedrijf staat met 3.100 medewerkers voor veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van energietransport. Stedin is gevestigd in Rotterdam.