U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Stedin neemt elektrische deelauto’s van Greenwheels in gebruik

Rotterdam, 12 december 2017

Netbeheerder Stedin heeft haar eerste volledig elektrische deelauto’s van Greenwheels in gebruik genomen. Het gaat om eerste lichting van twaalf Renault ZOE’s. Stedin verwacht gaandeweg een substantieel deel van haar zakelijk vervoer te faciliteren meer EV deelauto’s. De ZOE’s komen op de verschillende locaties van de netbeheerder te staan, zodat medewerkers ze kunnen gebruiken om naar afspraken met klanten te gaan. De ingebruikname van de ZOE’s is voor Stedin een eerste stap in het volledig verduurzaming van het wagenpark in 2020. 

Naast de verduurzaming van het eigen wagenpark zet Stedin in op vergroten van het gebruik van het openbaar vervoer en de inzet van deelauto’s. Greenwheels is al 22 jaar een specialist in deelauto’s en is daarom een logische partner voor Stedin. Bovendien kunnen alle medewerkers van Stedin ook gebruik maken van alle 1.700 bestaande Greenwheels-auto’s in Nederland. ,,We hebben ingezet op het laagdrempelig aanbieden van een duurzaam vervoer”, aldus Gertjan Sybrandi, Hoofd Facilitaire Services & Mobiliteit. ,,Zowel de elektrische auto’s van Stedin als de 1.700 Greenwheels auto’s in het land zijn eenvoudig te reserveren en te openen met een app  of met de eigen medewerkerspas van Stedin. Daarnaast ontzorgt Greenwheels ons volledig in het beheer van de auto’s en de gebruikers.”


FOTO: overhandiging eerste elektrische deelauto voor Stedin. Foto: Stedin. 

Met circa 2.100 bedrijfswagens heeft Stedin, op de hulpdiensten na, het grootste wagenpark van de Randstad. Daarnaast reizen vele medewerkers iedere dag van en naar kantoor en hebben afspraken buiten de deur. Dat doen ze voornamelijk in stedelijk gebied. Daarom wil Stedin met de keuze voor schoon vervoer de CO2-uitstoot terugdringen en bijdragen aan schonere lucht in de Randstad.

Over Stedin
Duurzame energie voor iedereen. Daar werkt Stedin elke dag aan. Zodat onze ruim twee miljoen klanten kunnen wonen, werken en leven in de meest stedelijke en industriële regio van Nederland: de provincie Utrecht en het grootste deel van Zuid-Holland. Want juist in ons verzorgingsgebied is de energie-infrastructuur complex en de afhankelijkheid van energie groot. Met zo’n 3000 medewerkers werken we aan een duurzaam energiesysteem waarin steeds meer lokaal wordt opgewekt. Een systeem dat ook in de toekomst betrouwbaar en betaalbaar is. En dat we kunnen doorgeven van generatie op generatie.

Over Greenwheels

Greenwheels is ruim twintig jaar geleden in Rotterdam begonnen met de ambitie om steden leefbaarder te maken door het aantal stilstaande auto's te verminderen. Inmiddels is het bedrijf met meer dan 2.100 deelauto’s uitgegroeid tot de marktleider op het gebied van autodelen in Nederland en een groot deel van Duitsland. Met de overname van Greenwheels door het Nederlandse Pon Holdings BV en het Duitse Volkswagen Financial Services AG begin 2015 is een groeistrategie ingezet om het Nederlandse merk nationaal en internationaal toegankelijker en relevanter te maken.