U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Stedin ondersteunt Challenge 'De 100 van Sander'

Rotterdam, 19 februari 2020

In een half jaar tijd 100 werkgevers vinden die werkloze Rotterdammers aan een baan helpen. Die Challenge werd deze week gelanceerd door het WerkgeversService Punt (WSP) Rijnmond en Rotterdammer Sander de Kramer. Namens Stedin ondertekende Juul den Edel de bijbehorende intentieverklaring. Buiten Stedin en enkele andere eerste ondertekenaars is het de bedoeling dat 100 bedrijven uit de Rijnmond regio zich het komende half jaar aansluiten bij dit initiatief. 

Veel mensen vinden niet makkelijk aansluiting op de arbeidsmarkt, terwijl zij wel willen werken. Deze Challenge probeert juist deze groep mensen, soms met een afstand tot de arbeidsmarkt, aan een baan te helpen. Den Edel: “Dit initiatief past goed bij Stedin. Stedin zet zich op verschillende manieren in voor een divers arbeidsbeleid, waarbij we ons extra inzetten voor mensen die een duwtje in de rug nodig hebben om werk te vinden én te houden.” Zo heeft Stedin een speciaal project voor statushouders, is Stedin druk bezig met de implementatie van de Participatiewet en zoekt Stedin met partners als Techniek College Rotterdam naar nieuwe mogelijkheden, zoals een traject voor 16-jarigen. Den Edel: “Het zou mooi zijn als alle werkgevers in de regio Rotterdam elkaar inspireren om hier de schouders onder te zetten en van deze Challenge een succes maken.” 

Bij de lancering deze week werden ook de eerste werkgevers gepresenteerd die besloten hebben om samen met WSP Rijnmond de werkzoekenden in dienst te nemen. Naast Stedin zijn dit bijvoorbeeld Erasmus MC, Albert Heijn en FrisFacilitair. Wethouder Moti ondertekende namens de Gemeente Rotterdam. Sander de Kramer, bekende Rotterdammer, is boegbeeld van de campagne.