U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Stedin ontwikkelt nieuwe datatechniek voor haar elektriciteitsverdeelstations

Rotterdam, 6 december 2017

Stedin rust haar elektriciteitsverdeelstations uit met een innovatieve techniek waarmee gerichter onderhoud aan elektriciteitsverdeelstations kan worden gedaan. Het nieuwe systeem verzamelt data over de prestaties van de installaties in de stations en geeft dit real time door. Met die informatie kunnen we 24/7 de technische staat van onze stations monitoren. Hierdoor kunnen eventuele zwakheden eerder worden opgespoord zodat er gerichter preventief onderhoud kan plaatsvinden voordat een stroomstoring plaatsvindt.    

Stedin werkt hierin samen met OSIsoft, een ontwikkelaar op het gebied van slimme software. De elektriciteitsverdeelstations zijn vergaand gedigitaliseerd, waardoor we het energienet goed kunnen monitoren. Met de nieuwe techniek kunnen we real-time en op afstand ‘onder de motorkap kijken’ in de stations en de data doorsturen naar monteurs. Het afgelopen jaar is de oplossing getest en geperfectioneerd. De komende jaren richten we meer stations in met deze apparatuur. 

Stedin wil een betrouwbaar energienet voor haar klanten, nu en in de toekomst. Inzicht in de prestaties van de systemen is daarbij onontbeerlijk.

 

Over Stedin

Duurzame energie voor iedereen. Daar werkt Stedin elke dag aan. Zodat onze ruim twee miljoen klanten kunnen wonen, werken en leven in de meest stedelijke en industriële regio van Nederland: de provincie Utrecht en het grootste deel van Zuid-Holland. Want juist in ons verzorgingsgebied is de energie-infrastructuur complex en de afhankelijkheid van energie groot. Met zo’n 3000 medewerkers werken we aan een duurzaam energiesysteem waarin steeds meer lokaal wordt opgewekt. Een systeem dat ook in de toekomst betrouwbaar en betaalbaar is. En dat we kunnen doorgeven van generatie op generatie.