U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Stedin Safety Award uitgereikt aan BAM Infra Energie & Water West B.V.

Rotterdam, 28 mei 2019

De Stedin Safety Award is vanmiddag uitgereikt aan aannemersbedrijf BAM Infra Energie & Water West B.V. De vakjury prees het bedrijf om de prestaties die het afgelopen jaar leverde op het gebied van veiligheid en kwaliteit.

Het is de tweede keer dat Stedin een Safety Award uitreikt. Dit jaar was het thema ‘hoe geef je verandering een succesvolle plek in de organisatie?’. Daarbij ging de jury niet over één nacht ijs. Zo zijn bij de deelnemers audits uitgevoerd op de werkplek, werd er gekeken naar het beleid op het gebied van ‘management of change’ en is het beleid en beheer van aanwijzingen tegen het licht gehouden. 

Uitreiking Stedin Safety Award aan BAM Infra Energie & Water West B.V.BAM Infra Energie & Water West B.V. ontving de award uit handen van Judith Koole, COO en lid van de raad van bestuur van Stedin Groep (tweede van links)

De vakjury prees BAM Infra Energie & Water West B.V. om de prestaties die het bedrijf leverde op het gebied van veiligheid en kwaliteit. De jury was vooral onder de indruk van de aandacht voor het vergroten van het veiligheidsbewustzijn. Naast BAM Infra Energie & Water West B.V. waren Visser & Smit Hanab Distributie bv en Van Vulpen B.V. genomineerd voor de titel. Judith Koole, COO en lid van de raad van bestuur van Stedin Groep, overhandigde de Stedin Safety Award.

Veiligheid, goed voor elkaar

Stedin heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Zo worden we steeds meer een High Reliability Organisatie (HRO). We werken dagelijks aan het complexe energienetwerk en dat is niet zonder risico. Daarbij willen we incidenten voorkomen. En mocht zich iets voordoen, dan willen we daar echt van leren. Dat betekent ook dat we onze procedures zo goed mogelijk willen laten aansluiten op de praktijk. Dat verwachten we ook van onze aannemers. ”Ik ben oprecht onder de indruk van de aandacht die onze ketenpartners hebben voor de veiligheid en gezondheid van onze leefwereld,” aldus Jeroen Grond, directeur Veiligheid, Gezondheid, Milieu en Kwaliteit (VGMK) bij Stedin.

Samenwerken aan veiligheid

De Stedin Safety Award is meer dan een mooi kristallen beeld. “Bij Stedin realiseren wij ons dat we het niet alleen doen. Onze prestaties worden mede bepaald door de partijen waarmee we samenwerken; zeker op het gebied van veiligheid. Met deze award geven we aandacht aan het continu verbeteren van onze gezamenlijke veiligheidsprestaties,” besluit Jeroen Grond.