U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Stedin sluit niet af tijdens de vrieskou

Rotterdam, 4 februari 2018

Vanwege de vrieskou sluit netbeheerder Stedin van maandag 5 februari tot en met vrijdag 9 februari geen elektriciteit en gas af. Consumenten die bijvoorbeeld door wanbetaling geen energieleverancier meer hebben, moeten volgens de wet worden afgesloten. In de winter zijn de netbeheerders altijd terughoudend met het afsluiten van klanten. Bij minimaal twee aaneengesloten dagen met vorst sluit de netbeheerder niet af. Ook klanten die mee doen aan de recent gestarte prepaid energiedienst worden tijdens de vorst niet afgesloten. Voor situaties waarbij sprake is van illegaal energie aftappen of op andere wijze frauderen, geldt de regeling niet.

Afsluiten is een ingrijpende gebeurtenis
Afgesloten worden is een ingrijpende gebeurtenis, die de situatie van een gezin alleen maar verergert. Toch komt met regelmaat voor dat een huishouden door het herhaaldelijk niet betalen van de energierekening worden afgesloten van gas en elektriciteit. In Rotterdam wordt gemiddeld dagelijks een huishouden afgesloten. Meer over hoe afsluiting is te voorkomen en het afsluitbeleid van Stedin staat op www.stedin.net/afsluitbeleid.

Over Stedin

Duurzame energie voor iedereen. Daar werkt Stedin elke dag aan. Zodat onze ruim twee miljoen klanten kunnen wonen, werken en leven in de meest stedelijke en industriële regio van Nederland: de provincie Utrecht en het grootste deel van Zuid-Holland. Want juist in ons verzorgingsgebied is de energie-infrastructuur complex en de afhankelijkheid van energie groot. Met zo’n 3000 medewerkers werken we aan een duurzaam energiesysteem waarin steeds meer lokaal wordt opgewekt. Een systeem dat ook in de toekomst betrouwbaar en betaalbaar is. En dat we kunnen doorgeven van generatie op generatie.