U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Stedin start voorbereidingen voor plaatsing slimme meters in Hellevoetsluis

Hellevoetsluis, 29 mei 2018

In juni bereidt netbeheerder Stedin de installatie van de slimme energiemeters in Hellevoetsluis voor. Stedin vraagt per brief diverse bewoners foto’s te maken van de huidige meters en elektrische installatie. Zo neemt het vervangen van de meters straks niet meer tijd in beslag dan nodig. In augustus start de grote operatie echt. Ruim 10.000 huishoudens krijgen dan de slimme meter aangeboden. De slimme meter is de nieuwe generatie energiemeter en biedt de mogelijkheid om zelf nauwkeurig het energieverbruik te volgen. Hierdoor is het makkelijker om energie te besparen. 

Tot en met oktober 2018 vervangt Stedin bij alle huishoudens en kleinzakelijke klanten in Hellevoetsluis de traditionele meters door slimme energiemeters. Stedin start in de wijk De Kooistee in postcode 3225. Vervolgens gaat de netbeheerder verder bij klanten in de postcodes 3224, 3221, 3223 en 3222. 

Iedereen krijgt een slimme meter aangeboden

Alle inwoners van Hellevoetsluis krijgen een brief van Stedin, of hebben deze inmiddels in de brievenbus gevonden. Hierin staat dat men binnenkort een tweede brief ontvangt met een voorstel voor een datum en tijdstip, waarop een monteur de meter komt vervangen. Komt dit moment slecht uit? Dan biedt Stedin de mogelijkheid om de afspraak te verzetten. Zo wil Stedin het haar klanten zo gemakkelijk mogelijk maken om de elektrische installatie te moderniseren. Het installeren van de slimme meter is gratis.

Slimme meter helpt bij energie besparen 

Consumenten zijn intensiever dan ooit tevoren met energie bezig. Met beter zicht op het energieverbruik door de slimme meter, zonnepanelen op het huis, of een elektrische auto, kiezen zij bewust voor milieu en hun portemonnee. Via de slimme meter krijg je iedere maand een verbruiksoverzicht van je energieleverancier. En door de slimme meter te koppelen aan een muurdisplay, app of website kun je het energieverbruik nog actiever in de gaten houden. Zo helpt de slimme meter bij het verminderen van de uitstoot van CO2 en het energiebewustzijn in Nederland.

Toekomstige energienetten worden slimmer

Europese regelgeving bepaalt dat in 2020 op alle adressen in Nederland een slimme meter aangeboden moet zijn. Stedin is daarom in 2015 gestart met de grootschalige plaatsing van digitale gas- en elektriciteitsmeters bij haar klanten in de provincies Zuid-Holland en Utrecht. Netbeheerders als Stedin investeren in hun netwerken om mee te gaan met de huidige technologische toepassingen en voorbereid te zijn op nieuwe ontwikkelingen in de energiewereld. De slimme meter heeft de mogelijkheden die aansluiten bij de huidige en toekomstige eisen aan de energievoorziening. Meer informatie op www.stedin.net/slimmemeter.