U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Stedin start voorbereidingen voor plaatsing slimme meters in Woerden

Woerden, 14 januari 2019

Stedin start in februari met het grootschalig aanbieden van slimme energiemeters in Woerden. De slimme meter is de nieuwe generatie energiemeter en biedt de mogelijkheid om zelf nauwkeurig het energieverbruik te volgen. Hierdoor is het makkelijker om energie te besparen. Om de werkzaamheden goed voor te kunnen bereiden, vraagt Stedin diverse huishoudens foto’s te maken van de huidige meters en elektrische installatie. Zo neemt het vervangen van de meters straks niet meer tijd in beslag dan nodig.

Tot en met juni 2019 vervangt Stedin bij ruim 15.000 huishoudens en kleinzakelijke klanten in Woerden de traditionele meters door slimme energiemeters. Stedin start in de binnenstad, postcode 3441. Vervolgens gaat de netbeheerder verder bij klanten in de postcodes 3442 t/m 3449, 3471, 3474 en 3481.

Iedereen krijgt een slimme meter aangeboden

Alle inwoners van Woerden krijgen een brief van Stedin, of hebben deze inmiddels in de brievenbus gevonden. Stedin geeft inwoners de mogelijkheid zelf een datum en tijdstip te kiezen waarop de afspraak het beste uitkomt.  Zo wil Stedin het haar klanten zo gemakkelijk mogelijk maken om de elektrische installatie te moderniseren. Het installeren van de slimme meter is gratis.

Slimme meter helpt bij energie besparen

Consumenten zijn intensiever dan ooit tevoren met energie bezig. Met beter zicht op het energieverbruik door de slimme meter, zonnepanelen op het huis, of een elektrische auto, kiezen zij bewust voor milieu en hun portemonnee. Via de slimme meter krijg je iedere maand een verbruiksoverzicht van je energieleverancier. En door de slimme meter te koppelen aan een muurdisplay, app of website kun je het energieverbruik nog actiever in de gaten houden. Zo helpt de slimme meter bij het verminderen van de uitstoot van CO2 en het energiebewustzijn in Nederland.

Toekomstige energienetten worden slimmer

Europese regelgeving bepaalt dat in 2020 op alle adressen in Nederland een slimme meter aangeboden moet zijn. Stedin is daarom in 2015 gestart met de grootschalige plaatsing van digitale gas- en elektriciteitsmeters bij haar klanten in de provincies Zuid-Holland en Utrecht. Netbeheerders als Stedin investeren in hun netwerken om mee te gaan met de huidige technologische toepassingen en voorbereid te zijn op nieuwe ontwikkelingen in de energiewereld. De slimme meter heeft mogelijkheden die aansluiten bij de huidige en toekomstige eisen aan de energievoorziening. Meer informatie op www.stedin.net/slimmemeter. 

Over Stedin

Samen werk maken van een leefwereld vol nieuwe energie. Dat is de missie van Stedin. Stedin is de onafhankelijke netbeheerder in de meest stedelijke en industriële regio van Nederland: de provincie Utrecht en het grootste deel van Zuid-Holland. In dit gebied is de energie-infrastructuur complex en de afhankelijkheid van energie groot. Voor ruim 2 miljoen huishoudens en zakelijke klanten werkt Stedin aan een duurzaam energiesysteem dat ook in de toekomst betrouwbaar en betaalbaar is. Stedin heeft zo’n 3500 medewerkers en is gevestigd in Rotterdam.