U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Stedin vervangt gas- en elektriciteitsnet binnenstad Oudewater

Oudewater, 26 juni 2020

Netbeheerder Stedin start op 6 juli met de vervanging van het gas- en elektriciteitsnet in de binnenstad van Oudewater. De vervanging is nodig om het net helemaal klaar te maken voor de toekomst. De werkzaamheden duren tot medio 2021.

Door de energietransitie gaan we energie anders gebruiken. Bewoners installeren bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak. Om te zorgen dat het elektriciteitsnet betrouwbaar en veilig blijft, bereidt Stedin het elektriciteitsnet van Oudewater voor op de toekomst. Tegelijkertijd vervangt Stedin ook het gasnet. De bestaande leidingen moeten uiterlijk volgend jaar zijn vervangen. Het nieuwe gasnet is van modern materiaal en kan in de toekomst eventueel ook gebruikt worden voor alternatieven van aardgas, zoals groen gas of waterstof.

Werkzaamheden in fases

De werkzaamheden zijn samen met de gemeente Oudewater goed voorbereid. De smalle straten in de binnenstad van Oudewater moeten namelijk open. Dit betekent dat bewoners hier wat van gaan merken. Stedin werkt in verschillende fases om overlast te beperken. Deze fases zijn afgestemd met de gemeente Oudewater vanwege andere werkzaamheden die ook plaatsvinden in de binnenstad. Stedin begint in het gebied rondom de Kapellestraat, later in het jaar volgt het gebied rondom de Leeuweringerstraat.

Vooraf geïnformeerd

Tijdens de werkzaamheden blijven de winkels, horeca en woningen altijd te voet bereikbaar. In sommige gevallen moet tijdelijk de gas- of elektriciteitsvoorziening worden onderbroken. Bewoners en ondernemers worden over de impact van de werkzaamheden en eventuele onderbrekingen vooraf per brief geïnformeerd. Ook is er een speciale app waarmee de bewoners tijdens de werkzaamheden op de hoogte kunnen blijven.