U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Stedin vervangt gasnet binnenstad Gouda

Gouda, 12 maart 2021

Stedin start in april met de vervanging van het gasnet in de binnenstad van Gouda. De vervanging is nodig om het net helemaal klaar te maken voor de toekomst. Totaal vervangt Stedin 10 kilometer aan gasleiding in de binnenstad. Een klus die gefaseerd wordt uitgevoerd en tot en met 2026 duurt.

Het huidig gasnet wordt vervangen voor een nieuw gasnet van modern materiaal. Waar nodig vervangt Stedin ook deels het elektriciteitsnet. Op een aantal plekken vervangt drinkwaterbedrijf Oasen ook gelijk de waterleiding. Het gezamenlijk uitvoeren van de werkzaamheden beperkt de overlast.

Werkzaamheden in fases

De werkzaamheden worden samen met de gemeente Gouda en de ondernemers in de stad goed voorbereid. De smalle straten moeten namelijk open. Dit betekent dat bewoners en ondernemers hier wat van gaan merken. Aannemers BAM en van Voskuilen voeren de werkzaamheden namens Stedin en Oasen uit. Ze werken in verschillende fases van buurt naar buurt om overlast te beperken. Deze fases zijn afgestemd met de gemeente vanwege andere werkzaamheden in de binnenstad of vanwege toekomstige festiviteiten en evenementen zoals ‘Gouda 750 jaar stad’. De aannemers beginnen in het gebied rondom de Lange Tiendeweg en de Nieuwe Markt.

Vooraf geïnformeerd

Tijdens de werkzaamheden blijven de winkels, horeca en woningen in ieder geval te voet bereikbaar. Voor bevoorrading en ophalen van afval van winkels en bedrijven maakt de aannemer ter plekke afspraken met de ondernemer. In sommige gevallen moet voor een aantal uren de gas- , elektriciteits-, of watervoorziening worden onderbroken. Bewoners en ondernemers krijgen over de werkzaamheden en eventuele onderbrekingen vooraf een brief. Ook is er een speciale app waarmee men tijdens de werkzaamheden op de hoogte kan blijven.