U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Stedin wordt sponsor van Studio Energie

Rotterdam, 31 augustus 2018

Rotterdam 31 augustus 2018 - Stedin wordt sponsor van Studio Energie. Studio Energie is een wekelijks interviewprogramma met als gast een hoofdspeler uit het Nederlandse maatschappelijke energiedebat. Het is voor iedereen gratis te beluisteren, via deze website. Interviewer is energie-onderzoeker Remco de Boer, die geldt als een autoriteit op dit gebied. Met het sponsorschap biedt Stedin haar klanten gelegenheid zich goed te informeren over de energietransitie.

Studio Energie maakt journalistieke producties van hoge kwaliteit. Stedin hecht daar grote waarde. CEO Stedin Marc van der Linden: “Als je de podcasts van Studio Energie luistert, dan weet je een stuk meer over energietransitie. Onze klanten kunnen hier informatie vandaan halen en zelf wegen. Met trots verbinden wij onze naam aan Studio Energie.” Ook Remco de Boer is tevreden met de betrokkenheid van Stedin. “Netbeheerders gaan een centrale, cruciale rol spelen in de energietransitie. Stedins sponsorschap toont haar betrokkenheid bij alle technologische en maatschappelijke ontwikkelingen. Daarom passen Studio Energie en Stedin bij elkaar.” 

De discussies rond de energietransitie worden vaak vertroebeld door vooroordelen, emoties, aannames en onwaarheden. Er verdwijnt ruis van de radar als je de experts aan het woord laat en onze geïnteresseerde klanten zelf kunnen wegen wat voor hen belangrijk is. Die experts bestrijken alle facetten van de energiediscussie: maatschappelijk, politiek, technologisch, duurzaam en fossiel. Enkele gasten: Olof van der Gaag (directeur NVDE), Hans Timmers (bestuursvoorzitter NWEA); Frans Rooijers (directeur CE Delft), Ben van Beurden (CEO Shell), Guus Velders (klimaatwetenschapper UU en RIVM), Alexander van Ofwegen (directeur Nuon), en recent Michiel Langezaal van laadpaalbedrijf Fastned.