U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Stedins wagenpark wordt volledig elektrisch

Rotterdam, 13 oktober 2017

Stedin gaat haar wagenpark de komende jaren volledig verduurzamen. Daarnaast stoten in 2020 ook het woon-werkverkeer, zakelijke reizen en de lease-auto’s geen broeikasgassen en schadelijke stoffen meer uit.  Medewerkers van Stedin reizen dan voornamelijk met openbaar vervoer of elektrische (deel)auto’s of bussen. Op deze manier wil Stedin een flinke bijdrage leveren aan het terugdringen van de CO2-uitstoot en verbetering van de luchtkwaliteit in de Randstad.  

Met circa 2100 bedrijfswagens heeft Stedin een van de grootste wagenparken van de Randstad. Daarnaast reizen vele medewerkers iedere dag van en naar kantoor en hebben afspraken buiten de deur. "In ons gebied kom je bijna dagelijks een busje van Stedin tegen’’, zegt Chief Operating Officer Judith Koole. "Storingen verhelpen, slimme meters installeren; onze collega’s zitten veel op de weg. En ze rijden voornamelijk in stedelijk gebied. Daarom wil Stedin met de keuze voor schoon vervoer bijdragen aan schonere lucht in steden.’’ 

Stedin heeft met circa 2100 bedrijfswagens een van de grootste wagenparken van de Randstad.
Judith Koole, Chief Operating Officer
 

Naast het wagenpark ook openbaar vervoer

Naast de verduurzaming van het wagenpark zet Stedin in op het vergroten van het gebruik van het openbaar vervoer en de inzet van deelauto’s. Om dit te stimuleren hebben Stedin-medewerkers die met openbaar vervoer reizen geen vaste trajectkaart meer, maar kunnen ze vrij reizen met de trein en ander openbaar vervoer, ook privé. Daarnaast wordt de pool aan elektrische Renault ZOE’s breder ingezet, in samenwerking met Greenwheels. Bij de renovatie van de kantoorpanden in Delft en Utrecht komen Smart Charging laadpalen die elektriciteit kunnen terugleveren aan het energienet. 

Wagenpark Stedin Stedin wil met de keuze voor schoon vervoer bijdragen aan schonere lucht in steden

Lease

In samenwerking met andere bedrijven hoopt Stedin nog dit jaar leasebedrijven te verleiden tot het scherpste aanbod voor alle types elektrische auto's. De grotere bussen vragen nog een flinke innovatie, maar Stedin heeft het vertrouwen dat ook hiervoor in 2020 mogelijkheden zijn.

Over Stedin

Duurzame energie voor iedereen. Daar werkt Stedin elke dag aan. Zodat onze ruim twee miljoen klanten kunnen wonen, werken en leven in de meest stedelijke en industriële regio van Nederland: de provincie Utrecht en het grootste deel van Zuid-Holland. Want juist in ons verzorgingsgebied is de energie-infrastructuur complex en de afhankelijkheid van energie groot. Met zo’n 3000 medewerkers werken we aan een duurzaam energiesysteem waarin steeds meer lokaal wordt opgewekt. Een systeem dat ook in de toekomst betrouwbaar en betaalbaar is. En
dat we kunnen doorgeven van generatie op generatie.