U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Utrechts regiokantoor van Stedin weer klaar voor de toekomst

Utrecht, 18 mei 2018

Deze week hebben Utrechts gedeputeerde Pim van den Berg (Ruimtelijke Ontwikkeling, Energietransitie) en Stedin CFO Gerard Vesseur het regiokantoor van de netbeheerder aan de Nijverheidsweg in Utrecht heropent. Het pand uit 1986 was verouderd en voldeed niet meer aan moderne kwaliteits- en duurzaamheidseisen. De afgelopen tweeënhalf jaar is het gebouw grootscheeps verbouwd, zodat het nu weer jaren meekan. 

Gedupteerde Utrecht opent pand Stedin ​FOTO: Gedeputeerde Pim van den Berg opent, onder toeziend oog van de medewerkers, het pand aan de Nijverheidsweg in Utrecht.

Verduurzaming

Door de verbouwing is het pand veel beter geïsoleerd en kan het efficiënter worden verwarmd. Hierdoor is de uitstoot van CO2 aanzienlijk teruggebracht. Verder is het gebouw voorzien van zuinige ledverlichting. Een deel van het binnenwerk van het gebouw is gesloopt, zodat er nu meer open en lichte werkplekken zijn die het fijner maken om er te werken. Het gesloopte materiaal is hergebruikt. Stedin elektrificeert de komende jaren haar wagenpark, daarom zijn er 60 nieuwe laadpalen met uitbreidingsmogelijkheden bij het pand geplaatst.

Regiokantoor

In het regiokantoor werken voornamelijk mensen die zich bezighouden met het onderhouden van het Utrechtse energienet, aanleggen van nieuwe netten of aansluitingen en de slimme meter. Tijdens de werkzaamheden waren de ruim 450 medewerkers tijdelijk ondergebracht in een pand in De Meern.