U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Vragen naar aanleiding van gasexplosie in Den Haag

Den Haag, 28 januari 2019

Zondag 27 januari 2019 heeft in de Jan van der Heijdenstraat in een woning een explosie plaatsgevonden. Hierbij is de voorgevel van het pand ingestort en zijn meerdere woningen ernstig beschadigd. Er wordt nu geïnventariseerd wat de precieze schade aan de woningen is.

Over de oorzaak van de explosie is nog niet veel te zeggen. Dat onderzoek loopt nog. Er zijn meerdere mogelijkheden die een gasexplosie kunnen veroorzaken. Het kan door de huisinstallatie, door gasleidingen buiten, door gasophoping etc. Stedin controleert periodiek de gasleidingen buiten en in 2017 heeft de laatste inspectie plaatsgevonden in deze straat. Toen is met speciaal gevoelige apparatuur een kleine lekkage gevonden en die is gelijk gerepareerd. De huisinstallaties worden gecontroleerd door de eigenaar die daarvoor een installateur in kan huren.  

Stedin heeft de afgelopen periode geen meldingen gehad van gaslekkages of gaslucht. Voor meer informatie vindt u hier de meest gestelde vragen over de gasexplosie