U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Bedrijfsschool Stedin reikt 1500e diploma uit

Rotterdam, 10 juli 2019

Rotterdam 10 juli 2019 – Vandaag reikte de Rotterdamse wethouder Richard Moti (Werk en Inkomen) het 1500e mbo-diploma uit aan de examenklassen van de bedrijfsschool van Stedin. Een groep van 169 studenten kreeg een mbo-diploma. Deze monteurs gaan in Rotterdam en omgeving werken aan de energietransitie.

Dit jaar kreeg een extra grote groep dit erkende mbo-diploma uitgereikt. En het is een gevarieerde groep, want onder de geslaagden bevinden zich zij-instromers, jonge mensen, mannen en vrouwen. Een deel van de geslaagden werkte al als slimme meter-monteur bij Stedin. Zij zijn bevlogen geraakt door het vak en wilden een stap verder. Na een leertraject van tweeënhalf jaar kunnen zij nu bij Stedin verder aan de slag om klanten te voorzien van een elektriciteitsaansluiting of om kabels en leidingen te vervangen. 

Diplomauitreiking bij de Stedin bedrijfsschool Maar liefst169 leerlingen kregen vandaag hun mbo-diploma uitgereikt

Wethouder Richard Moti is zeer te spreken over de bedrijfsschool van Stedin. “Vorige week sloot de gemeente met Stedin en twaalf andere partners het Leerwerkakkoord Energietransitie Gebouwde Omgeving. De energietransitie biedt voor een hoop mensen kansen om aan de slag te gaan. De bedrijfsschool van Stedin levert hier een mooie bijdrage aan. Daar zijn we als gemeente blij mee”.  

Kip met de gouden eieren

In 2014 startte de Stedin bedrijfsschool het huidige opleidingssysteem. Peter Burgers, mede-initiatiefnemer en hoofd Opleidingen: “Toen was niet voorzien dat het zo’n succes zou worden. We hebben hier de kip die elk jaar een hoop gouden eieren legt. Zeker omdat de komende jaren in onze sector een tekort aan technisch personeel wordt verwacht, is het fijn dat wij hier de mensen kunnen opleiden tot goede monteurs.”

Burgers denkt dat een deel van de kracht van de bedrijfsschool ligt in het perspectief dat de netbeheerder kan bieden. “Van slimme meter-monteur kun je doorleren tot leidinggevend monteur (niveau 3). Maar ook daarna kun je verder groeien naar niveau 4, zodat je als uitvoerder aan de slag kunt en ook verantwoordelijk bent voor financiële – en planningszaken van opdrachten. Hierdoor benutten we de potentie van onze collega’s optimaal.” Na de zomervakantie gaan de monteurs verder aan de slag.

Meer weten over de Stedin bedrijfsschool? Kijk op werkenbijstedin.net