Inzicht in
uw verbruik

Energie besparen begint met inzicht. En dat biedt de slimme meter als hij de standen automatisch doorgeeft. U krijgt iedere maand een verbruiksoverzicht van uw energieleverancier. Nooit meer verrassingen op uw energierekening! Uit onderzoek van ECN blijkt als u regelmatig inzicht heeft in hun energieverbruik, u 3% kunt besparen.

Makkelijk

Met uw toestemming, lezen wij de slimme meter op afstand uit en geven de meterstanden door aan uw energieleverancier. Handmatig meterstanden doorgeven is daarom verleden tijd. Daarnaast hoeft onze meteropnemer ook niet meer langs te komen om uw standen op te nemen.

Nauwkeurige eindafrekening

Uw eindafrekening is altijd gebaseerd op exacte meterstanden. Vergat u in het verleden uw meterstanden door te geven? Dan schatte uw energieleverancier uw meterstanden op historisch verbruik. Door de slimme meter kan uw energieleverancier de eindafrekening baseren op exacte meterstanden.

Dag- en nachttarief

De slimme meter schakelt met een ingebouwde klok automatisch tussen het dag- en goedkopere nachttarief. Een traditionele meter heeft deze functie niet meer. U kunt alleen van het dag- en nachttarief gebruik maken wanneer u een slimme meter heeft.

Energie besparen

U ontvangt iedere maand een verbruiksoverzicht via uw energieleverancier. Regelmatig inzicht in uw energieverbruik helpt u besparen.  Het is ook mogelijk om een energieverbruiksmanager te koppelen aan de slimme meter. Afhankelijk van het type dat u kiest, kunt u zo zelfs real time uw energieverbruik bekijken. 

Klaar voor de toekomst

We leven in een wereld waar steeds meer mensen elektrisch rijden en zelf energie opwekken. Dit vraagt veel van ons energienet en daarom is een goede afstemming tussen de vraag naar energie en het aanbod ervan belangrijk. Slimme meters helpen ons het energienet effici├źnt te beheren.

Zelf energie opwekken

De slimme meter registreert hoeveel energie u teruglevert aan het net. De slimme meter is in tegenstelling tot een traditionele meter ook geijkt om terug te leveren. Hij meet dus nauwkeurig hoeveel energie u opwekt en registreert dit op aparte telwerken. Bij een traditionele meter kunnen we de nauwkeurigheid niet garanderen.

Flexibele tarieven

Energieleveranciers bieden met dynamische energiecontracten variabele energietarieven aan. U betaalt dan tarieven die per dag en per uur verschillen en afhankelijk zijn van de inkoopprijzen van energie op de stroom- en gasbeurs. Met de slimme meter kan uw energieleverancier uw verbruik elk kwartier tegen een ander tarief verrekenen.