Welkom bij Stedin

Duurzame energie voor iedereen

Duurzame energie voor iedereen. Dat is waar Stedin voor staat. Zodat onze klanten energie hebben om te wonen, werken en leven. Samen met onze omgeving werken we aan een duurzaam energiesysteem. Voor mensen die net als wij zuinig zijn op onze wereld.

Meer over Stedin
Nieuwe energiegeneratie

Bij wie moet ik zijn?

Als energienetbeheerder in uw regio transporteren wij energie naar uw huisadres. Ook zorgen wij voor de aanleg en het onderhoud van elektriciteitskabels, gasleidingen en energieaansluitingen. De plaatsing of vervanging van de slimme meter is ook één van onze taken.

Netbeheerder (Stedin)

  • Storing en onderhoud
  • Aanpassing van de aansluiting
  • Problemen met de meter

Energieleverancier

  • Contract afsluiten
  • Vragen over uw energierekening
  • Vragen over uw meterstanden

Neem gerust contact met ons op!

Heeft u een vraag of wilt u contact opnemen?

Klantenservice

Extra informatie

1

Unieke code van uw aansluiting

Gaat u verhuizen of wilt u overstappen naar een andere energieleverancier? Dan heeft uw nieuwe leverancier uw European Article Number (EAN-code) nodig om dit voor u te regelen. Elke gas- en elektriciteitsaansluiting in Nederland heeft haar eigen EAN-code. Dit is een uniek getal van 18 cijfers. U vindt uw EAN-code(s) via www.eancodeboek.nl.

2

U betaalt aansluit- en transportkosten

Om het energienet goed te beheren, betaalt u aan Stedin zogenoemde aansluit- en transportkosten. Uw energieleverancier brengt deze kosten namens ons in rekening. Deze kosten zijn afhankelijk van de capaciteit van de aansluiting op uw adres. Hoe hoger de capaciteit, hoe meer u betaalt.

3

Storing? Bel het nationaal storingsnummer

Een storing in de gas- en/of elektriciteitslevering meldt u bij het Nationaal Storingsnummer 0800 - 9009 (gratis). Uw melding komt direct bij Stedin terecht. Let op! Altijd bellen bij twijfel over de oorzaak van een gaslucht. Alle actuele storingen vindt u op onze website.

4

Uw energie-aansluiting regelen

Gaat u verhuizen of (ver)bouwen? Een aanvraag voor het aanleggen of aanpassen van een aansluiting gaat makkelijk en snel via mijnaansluiting.nl. Daarna neemt Stedin direct contact met u op.

5

Werkzaamheden aan de installatie

Stedin adviseert om werkzaamheden aan de energie-installatie uit te laten voeren door een erkend installateur, die lid is van Uneto-VNI. Bijvoorbeeld voor het goed en veilig monteren of uitbreiden van groepen in de meterkast.