Duurzaamheid & Innovaties 

Samen werk maken van een leefwereld vol nieuwe energie: daar werken we bij Stedin elke dag aan. Zodat onze klanten energie hebben om te wonen, werken en leven. Vandaag en morgen. Dat is niet vanzelfsprekend, want de energiewereld verandert. Zo wekken onze klanten steeds vaker duurzame energie op. En moeten we tijdig inspelen op technieken die nu nog niet zijn uitgevonden. 

Dit vraagt om een nieuw energiesysteem. Wij zijn daarbij een onmisbare schakel. Samen met onze omgeving werken we aan een duurzaam systeem, dat we betrouwbaar en betaalbaar houden. Dat doen we voor de nieuwe energiegeneratie. Voor mensen die net als wij zuinig zijn op onze wereld.

De energietransitie versnellen

Innovaties zijn nodig om het snel veranderende energielandschap te faciliteren. Samenwerking is daarbij de sleutel tot succes. We zijn daarom actief in verschillende proeftuinen om innovatie te stimuleren of om onderzoek te doen naar het effect van nieuwe ontwikkelingen op de netten. Bijvoorbeeld om flexibiliteit in de energievoorziening mogelijk te maken voor het bewaken van de betrouwbaarheid van de netten.