U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Hoe gaat Stedin om met het coronavirus?

Rotterdam, 18 december 2020

Laatste update december 2021

Maatregelen Stedin

De landelijke maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beheersen, hebben grote gevolgen voor ons allemaal. Als bedrijf in de vitale sector hebben we een belangrijke verantwoordelijkheid: We zorgen ervoor dat de energievoorziening in stand blijft. Want zonder energie staat alles stil. Onze werkzaamheden gaan daarom door. Vanzelfsprekend passen we hierbij de richtlijnen van het RIVM en de maatregelen van de overheid toe. Wat dat voor u betekent, leest u hier.

Veiligheid klant en monteur staan voorop

We voeren in principe al onze werkzaamheden uit, zolang we daarmee de gezondheid van onze klanten en monteurs kunnen waarborgen. Dit betekent dat we de afspraak verplaatsen als de klant thuis in quarantaine is. We werken volgens het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ van de Rijksoverheid voor de bouw- en technieksector. Bekijk wat onze werkwijze is volgens de RIVM-richtlijnen.

We lossen gas- of stroomstoringen 24/7 op

Is er een gas- of stroomstoring? Onze monteurs staan nog steeds dag en nacht voor u klaar om de storing zo snel mogelijk op te lossen. Als u belt naar het storingsnummer vragen wij u of er bij u thuis iemand (mogelijk) besmet is met het coronavirus of dat een van u thuis in quarantaine is.  Als dat het geval is, nemen we passende maatregelen om het risico op besmetting van onze monteurs te voorkomen. 

We gaan door met het onderhouden van ons energienet

We blijven vanzelfsprekend ons gas- en elektriciteitsnet onderhouden om storingen te voorkomen en de veiligheid te waarborgen. Dit betekent dat geplande werkzaamheden die hiervoor noodzakelijk zijn, doorgaan. Soms moet de stroom er dan af bij u thuis. We kunnen ons voorstellen dat dit juist nu zoveel mensen thuis zijn erg vervelend is. We doen dan ook ons uiterste best om eventuele overlast zo klein mogelijk te maken voor u.

Heeft u vragen?

Op onze website vindt u altijd de meest actuele informatie. Hieronder vindt u een overzicht met veelgestelde vragen en antwoorden over ons werk tijdens de corona crisis. Neem alstublieft alleen voor urgente vragen contact op met onze klantenservice

Veelgestelde vragen en antwoorden