SLIMME METER
WEIGEREN


VOORDEEL 1

INZICHT IN HOEVEEL energie U precies verBRUIKT

VOORDEEL 2

meterstanden hoeft u niet meer handmatig door te geven

VOORDEEL 3

Schakelen tussen dag- en nachttarief

WAT U MISLOOPT ALS U DE 
SLIMME METER WEIGERT

  • Neem contact met ons op
  • Overeenkomst energieleverancier opzeggen
  • Wij voeren de werkzaamheden uit
  • Binnen 12 maanden heraansluiten
  • Juiste registratie van opgewekte energie
Neem contact met ons op

Wilt u de energieaansluiting tijdelijk afsluiten? Neem contact op met onze Klantenservice. Wij informeren u over de kosten, u betaalt de kosten en we maken een afspraak voor de uitvoering van de werkzaamheden

Overeenkomst energieleverancier opzeggen

U heeft voor de tijdelijk afgesloten energieaansluiting geen leveringscontract meer nodig met een energieleverancier. Zeg dit tijdig op om onnodige kosten te voorkomen.

Wij voeren de werkzaamheden uit

Op de afgesproken datum voeren wij of de aannemer de werkzaamheden uit.  

Binnen 12 maanden heraansluiten

De tijdelijke afsluiting moet u binnen 12 maanden aanpassen. Kiest u ervoor om de aansluiting weer in gebruik te nemen? Neem dan contact met onze klantenservice op. Zorg er wel voor dat u uiterlijk 10 werkdagen voor de inschakeling een nieuw contract met een energieleverancier heeft afgesloten. Heeft u de aansluiting toch niet meer nodig? Dan kunnen we deze definitief verwijderen.  

Juiste registratie van opgewekte energie

De slimme meter registreert meteen wat u teruglevert. Uw oude draaischijfmeter is alleen geijkt voor levering, dus niet voor teruglevering. Daar is de meter niet voor ontworpen. De draaischijfmeter kan ook een teruglooprem hebben en kan dan niet fysiek terugdraaien. Als u op een (zonnige) dag meer opwekt dan u op dat moment verbruikt, dan wordt de teruglevering dus niet geregistreerd en niet verrekend. Om deze redenen bestaat het risico dat de meter minder registreert dan wat u heeft teruggeleverd. Dit kan niet worden gecontroleerd. En als uw meter niet al uw teruglevering verwerkt, dan duurt het ook langer voordat u uw zonnepanelen heeft terugverdiend.

weet u zeker dat u de slimme meter wilt weigeren?

Niet weigeren Wel weigeren