Op stap met...
Christa

Zeeland, 26 oktober 2022

Onze monteurs, daar zijn we trots op. Zonder hen geen energie en daarom zijn zij een onmisbare schakel: nu, straks en in de toekomst. Hoe wij ervoor zorgen dat jouw lichten blijven branden? Onze monteur Christa Hendrickx neemt je in deze video ‘Op stap met..’ mee op haar werkdag waar ze een openbare verlichting storing oplost. 

Christa, 21 jaar, is monteur nettendienst en werkt sinds 2018 bij DNWG (sinds 2022 onderdeel bij Stedin). Wat Christa het allerleukst vindt aan haar baan als monteur? Het werken met groot materiaal en het zoeken van storingen. “Ik vind het zo leuk als er een storing is waarvan we niet weten waar die vandaan komt en ik die zou kunnen oplossen. Dat vind ik een heel gaaf gevoel.

Op haar werkdag laat Christa ons niet alleen zien hoe ze storing oplost, maar ook dat techniek zeker niet alleen ‘echt iets voor mannen’ is. Zo was Christa ook aanwezig op onze Girls’ Day waar ze workshops heeft gegeven aan verschillende tienermeiden. “Zodat meiden kunnen zien dat zij dit ook kunnen en leuk mogen vinden.” Lekker bezig Christa, daar krijgen we energie van!