U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

WAT DOET WENDY
ALS CHANGE PROFESSIONAL BIJ STEDIN

Rotterdam, 15 februari 2022

We hebben Genoeg te Doen bij Stedin. Genoeg uitdagingen, genoeg werkzaamheden en dus ook genoeg verschillende functies. Maar wat we dan precies doen? Dat vertellen onze collega’s in de rubriek WATTdan! Wendy van Nieuwenhuizen, Senior Change Professional bij Stedin, is continu bezig met verandering. Wat voor veranderingen dit zijn? En waarom wij blijven veranderen? Daar vertelt Wendy je in dit artikel meer over. 

Wendy implementeert als change professional continu veranderingen bij Stedin. Maar dit is niet waar Wendy in eerste instantie voor opgeleid is. “Wat altijd leuk is om te zeggen, zeker in deze tijd, is dat ik afgestudeerd Microbiologisch Analist ben. Ik vond echter het werken in een laboratorium te routinematig. Daarom ging ik bij de Albert Heijn werken.” Bij de Albert Heijn werkte ze 10 jaar en werd ze manager. “Maar na tien jaar dacht ik, na het afronden van een deeltijd HBO studie HRM, en nu? Het was tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik stapte over naar Stedin. “De maatschappelijke relevantie van de netbeheerder en het niet langer voor een puur commercieel bedrijf werken, gaf voor mij de doorslag”, vertelt Wendy. Bij Stedin begon ze als Teamleider. Al snel groeide Wendy door. “Bij Stedin zit je niet gebonden aan één functie en heb je veel ruimte voor ontwikkeling. Ik heb verschillende functies gehad, van Projectleider, Programmamanager, Business Consultant, Hoofd Business Consultancy, Hoofd Change Office tot Agile Coach naar inmiddels Lean Agile Transformation Coach. En dat alles in 16 jaar tijd.”  


Als Lean Agile Transformation Coach is Wendy expert op het gebied van Lean en Agile. “Dit zijn werkmethodieken die we binnen Stedin veel gebruiken. Met deze methodieken maken we onze werkprocessen simpeler én automatiseren we ze. Lean heeft alles te maken met het optimaliseren van processen. Zo halen we de zogenaamde ‘verspillende stappen’ uit onze processen en gaat alles een stuk efficiënter. Prettig voor ons én voor onze klanten. Want waar ons werk efficiënter wordt, verlagen we de doorlooptijden voor onze klanten. En kunnen we meer werk vanuit de energietransitie oppakken. Bij de Agile methodiek kijk hoe je zo effectief mogelijk met je eigen tijd omgaat. We delen het werk in kleine stapjes van 2 weken op, de sprints. Dit geeft veel meer ruimte voor feedback en tussentijdse verbetering. Zodat je altijd werkt aan dat wat echt waarde oplevert. En je altijd zorgt voor voorspelbaarheid.” 

Deze twee werkmethodieken combineert Wendy binnen Stedin. Deze combinatie is volgens haar zeldzaam in het bedrijfsleven. “Het combineren is belangrijk voor Stedin. De energiewereld verandert ontzettend snel, zeker door de energietransitie. Dynamisch zijn en goed kunnen inspelen op veranderingen is als netbeheerder heel belangrijk. Net als efficiëntie, want door de krappe arbeidsmarkt moeten wij ons werk ook echt slimmer en efficiënter inrichten”.    

Wendy zit met haar functie aan de voorkant van de verandering. Dit is voor haar één van de leukste dingen, maar ook een uitdaging. “Mensen vinden veranderingen van nature lastig. En dat is logisch. Mensen willen wel veranderen, maar niet veranderd worden.” Daarom coacht en traint Wendy haar Stedin-collega’s; van kleine teams tot hele afdelingen. Dagelijks geeft ze tips aan collega’s om met veranderingen om te gaan, werkt ze aan de trainingen en zoekt ze naar mogelijke verbeteringen in processen. Zo helpt ze collega’s het werk slimmer, beter, effectiever en sneller te doen. Genoeg te doen dus voor Wendy! 

En Wendy zoekt leuke collega’s! “Hou jij ook van veranderingen? En jezelf blijven ontwikkelen? Kies dan voor een baan bij Stedin. Waar de mogelijkheden oneindig zijn. Bekijk onze vacatures!”