U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

OPGEWEKTE ENERGIE
DELEN MET DE BUURT

De manier waarop we als maatschappij met energie omgaan, verandert. We gebruiken meer energie maar wekken met zijn allen ook steeds meer duurzame energie op. Die opgewekte duurzame energie willen bewoners zoveel mogelijk zelf gebruiken of delen met de buurt. Dit ontlast bovendien het elektriciteitsnet en daarom hebben wij bij Stedin in samenwerking met onze partners Lokaal Energie Flexibel (LEF) ontwikkeld. Dit is een pakket van informatie en software waarmee een woonwijk een eigen Lokale Energie Markt kan opzetten. Zo kunnen wijkbewoners onderling energie uitwisselen of extra energie aan de landelijke markt verkopen als hier vraag naar is. 

ZELFVOORZIENEND

Heeft u al zonnepanelen en wilt u een stap verder gaan door deze energie ook echt in uw wijk te houden? Wordt zelfvoorzienend en krijg de controle over uw energie met LEF.

KLAAR VOOR DE Toekomst

Organiseer uw wijk nu al als het energienet van de toekomst. Iedereen kan meedoen, zonnepanelen of niet. Ook krijgt u heel duidelijk inzicht in uw verbruik.

LAGERE kosten

De salderingsregeling bouwt langzaam af. Om in de toekomst ook een verdienmodel te hebben voor uw investeringen in duurzame energie kunt u LEF gebruiken.

WAT DOET STEDIN
VOOR UW ENERGIECOMMUNITY?

Om in de toekomst het energienet stabiel en betaalbaar te houden, werken we als netbeheerder graag met u samen. We helpen u bij het opzetten van een energiecommunity volgens Lokaal Energie Flexibel (LEF). Dit begint met het verkennen van de mogelijkheden.

  • Informatie delen over hoe LEF werkt en hoe het proces van een
    energiecommunity opzetten eruit ziet. 
  • U koppelen aan andere initiatieven om kennis op te doen en uit te
    wisselen.
  • Een adviesgesprek met ons om uw projectschets door te spreken.
  • Het beschikbaar maken van een slimme meter en de benodigde (open
    source) software.  

MEER WETEN OVER EEN
ENERGIECOMMUNITY IN UW WIJK?

Een energiecommunity opzetten in uw wijk is makkelijker dan het klinkt. Bij de eerste fase, de mogelijkheden verkennen, helpt Stedin u graag. Daarom bieden we een informatieve nieuwsbrief waarvoor u zich kunt aanmelden. U krijgt dan vijf keer een digitale nieuwsbrief die u begeleidt bij de eerste stap: de verkenfase. 

HOE WERKT
LOKAAL ENERGIE FLEXIBEL?