Stagiaire Jessie ontvangt internationale prijs
voor onderzoek bij Stedin

Rotterdam, 16 maart 2023

Bij Stedin maken we veel video’s. Daarom zochten we een stagiaire die ons daar een handje bij kon helpen. We vonden de ideale match: vanaf dag 1 was duidelijk dat Jessie van Balkom (studente creative business aan de Breda University of Applied Sciences) een alleskunner was op het gebied van video. In de periode dat ze bij ons was, heeft ze het duizelingwekkende aantal van 50 video’s gemaakt. Allemaal van topkwaliteit. Daarnaast deed zij ook nog onderzoek naar de “consumptie” van video’s binnen Stedin. En laat Jessie nou met dát onderzoek een internationale prijs in de wacht slepen!

Winnaar

Jessie is de winnaar van de “Edcom Graduation Competition 2023” in de categorie “Bachelor”. Het doel van deze verkiezing is om topprestaties bij afstudeeronderzoeken in communicatiestudies te stimuleren. En een topprestatie is het zeker. Bij Stedin waren we onder de indruk van de uitmuntende onderzoeksopzet en -uitvoering en haar examinator was dat ook. Daarom heeft hij dit onderzoek genomineerd voor deze competitie. 

We zijn enorm trots op Jessie, de afdeling Corporate Communicatie had zich geen betere stagiaire kunnen wensen. Jessie is een intelligente, ondernemende, zelfstandige, hard werkende en vooral leuke professional. We hadden haar graag nog wat langer bij ons gehad, maar Jessie is voor een masterstudie naar Noorwegen geëmigreerd. 

Jessie
Foto: Jessie van Balkom

Hoe was het om stage te lopen bij Stedin?
Jessie: “Ik vond het echt heel leuk om stage te lopen bij Stedin. Ik denk er vaak nog aan terug. Stedin is echt een heel leuk bedrijf met gezellige collega’s en ik denk dat Stedin de lat hoog heeft gelegd voor mijn toekomstige baan. Op de communicatieafdeling heb ik heel veel kunnen doen en daardoor veel geleerd. 

Ik zou Stedin zeker aanbevelen als werkgever of stageadres omdat het een leuk bedrijf is met leuke collega’s die er altijd voor open staan om je te helpen. De sfeer in het bedrijf is erg goed wat het leuk maakt om samen met collega’s te werken. Iedereen is flexibel en wil met je meedenken. Als stageplek had ik veel vrijheid om ook mijn eigen onderzoek uit te voeren of video’s te maken over bijvoorbeeld een vrouwelijke monteur.” 

Hoe vond je het dat jouw afstudeeronderzoek beloond werd met deze prijs?
Jessie: “Ik had nooit gedacht dat ik een prijs zou winnen voor mijn bachelor onderzoek. Het voelt goed om deze internationale prijs te winnen, vooral omdat ik ervoor heb gekozen om verder te studeren met een academische master aan de Universiteit van Bergen. Dus deze prijs geeft mij een extra boost en bevestiging dat ik de goede keuze voor mij heb gemaakt.”

Wat doe je nu? 
Op dit moment doet Jessie een tweejarige masteropleiding in Digital Culture in Bergen, Noorwegen. “Daarnaast werk ik parttime op de universiteit als onderzoeksassistent bij het ‘Center for Digital Narrative’, en houd ik me bezig met het managen van de sociale media van mensenrechten organisatie SAIH Bergen en het organiseren van evenementen.”  

Weet je al wat je na je studie wil gaan doen?
Jessie: “Het lijkt me heel leuk om na mijn master in Noorwegen te blijven wonen, dus hopelijk kan ik hier een baan vinden in videojournalistiek of communicatie.  Maar er kan nog veel gebeuren in de tussentijd, dus we zien wel wat er op mijn pad komt.” 

Wil jij ook stage lopen bij Stedin? Hier vind je meer informatie en stagevacatures!