Energienet aanpassen


Medewerkers van Stedin bezig met werkzaamheden op straat

Een rotonde aanleggen, herstructurering van een wijk, een tunnel onder het kanaal. Allemaal ingrijpende werkzaamheden aan de openbare ruimte, die ook een groot effect hebben op de energie-infrastructuur. Soms komen er bijvoorbeeld bushaltes met real-time vertrektijden of moeten verkeerslichten of openbare verlichting worden verplaatst.

Wat doet
Stedin voor u?

Leg tijdig contact met Stedin om uw plannen te bespreken. Zo kunnen we met u meedenken. En zo efficiënt mogelijk samenwerken.

  • Advies over de energie-infrastructuur
  • Meedenken over de planning en uitvoering
  • Uitvoering van de werkzaamheden

Samenwerken bij aanpassen energienet

Per regio werken we net een beetje anders. Op het kaartje hiernaast ziet u in welke regio u zit.

Stem ook uw toekomstige
plannen met ons af

Heeft u plannen die in de toekomst (> 2 jaar) impact hebben op het energienet? Die bespreken we graag met u, zodat we kunnen bepalen of er beheersmaatregelen nodig zijn. Ook denken we graag met u mee! Neem hiervoor contact op met uw accountmanager. Voor het maken van uw plannen gebruikt u informatie over richtlijnen en wetgeving, net als informatie over het CROW500 proces (om te inventariseren waar u mogelijk onze infrastructuur raakt). Dit onderzoek doorloopt u ook om graafschade te voorkomen. Vergeet daarom ook niet informatie over de ligging van onze kabels en leidingen te bekijken.

Samenwerken bij aanpassen energienet
in zes stappen

  1. Heeft u plannen die binnen nu en twee jaar concreet worden? Dan gaan we graag met u in gesprek. Onze werkwijze verschilt per regio. Weet u niet in welke regio u valt? Boven dit stappenplan vindt u een kaartje met het overzicht.

    Bent u gevestigd in onze regio Noord: ga naar stap 2 van dit stappenplan.

    Valt uw vestigingsplaats in regio Zuid: ga naar stap 2 van dit stappenplan.

    Zit u in onze regio Midden: U vindt de werkwijze op Combi Midden. De rest van het stappenplan op de Stedin website is niet van belang voor u.

  2. Om uw aanvraag zo goed en snel mogelijk in behandeling te nemen, is het van belang dat u de juiste voorbereidingen treft. Hierbij kunt u denken aan een plantekening, KLIC-melding, bodemonderzoek of een vergunning. Alle informatie die u nodig heeft, vindt u hier.

  3. Uw aanvraag stuurt u per email naar ons toe. Voeg hier de documenten van de getroffen voorbereidingen, de locatiegegevens en een situatieschets bij.

    Voor regio Noord mailt u dit naar FM_NutsoverlegNoord@stedin.net.

    Valt u onder regio Zuid, dan gebruikt u het mailadres FM_NutsoverlegZuid@stedin.net. Vervolgens neemt onze technisch adviseur contact met u op om de aanvraag te bespreken.

  4. Na overleg met de Technisch Adviseur en een akkoord op uw plannen, maakt onze afdeling Reconstructies een passende kostenraming (of voorlopige schadeclaim). De eindafrekening vindt plaatst op basis van nacalculatie. In de kostenraming vermelden wij ook de doorlooptijd van de werkzaamheden.

    Wij berekenen de kosten voor uw project. Dit is zo specifiek afhankelijk van de omstandigheden, dat we u hiervoor nu nog geen indicatie kunnen geven.

  5. Na uw akkoord maken wij een afspraak voor de uitvoering van de voorbereidende werkzaamheden.

  6. Als de voorbereidende werkzaamheden gereed zijn, plannen wij de uitvoeringswerkzaamheden. En voeren we deze voor u uit.