U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

wanneer krijgt u
een slimme meter?

Bijna alle huishoudens hebben een slimme meter aangeboden gekregen. Heeft u nog geen slimme meter, maar wilt u deze wel? Vraag deze dan hier aan.

Heeft u onlangs een brief van ons gehad? Maak dan een afspraak.

Vraag de slimme meter aan

Afspraak maken, bevestigen of verzetten

Meterstanden automatisch doorsturen

De Slimme meter weigeren


WAT IS DE SLIMME METER?

De slimme meter is een moderne, digitale meter die uw energieverbruik op afstand uitleest en doorstuurt naar uw energieleverancier. Uw meterstanden doorgeven hoeft dus niet meer. U ontvangt maandelijks een gratis verbruiksoverzicht.

BETROUWBARE TELECOMVERBINDING

Stedin en Liander hebben een eigen netwerk opgezet, waarmee meters veilig worden uitgelezen en inzichten verzameld die van belang zijn voor de overgang naar een duurzaam energiesysteem.

Betrouwbare verbinding

PRIVACY EN DE
SLIMME METER

Stedin doet er alles aan om uw privacy te beschermen. Wij zijn wettelijk verplicht om uw dagstanden 24 maanden op te slaan. Hierdoor krijgt u beter inzicht in uw energieverbruik. Derden hebben geen toegang tot deze gegevens.

Uw privacy

UW VOORDELEN MET DE SLIMME METER

Voordeel 1

INZICHT IN HOEVEEL ENERGIE U PRECIES VERBRUIKT

Voordeel 2

METERSTANDEN HOEFT U NIET MEER HANDMATIG DOOR TE GEVEN

Voordeel 3

SCHAKELEN TUSSEN DAG- EN NACHTTARIEF


INFORMATIE &
HANDLEIDINGEN

Wilt u meer weten over de slimme meter? Bijvoorbeeld hoe wij uw meetgegevens beschermen. Of heeft u een specifieke vraag over de slimme meter? Dan vindt u misschien uw antwoord in de handleidingen.

Bekijk info en handleidingen

Waarom de
slimme meter

Met de slimme meter werken we aan een duurzaam energiesysteem voor de toekomst. Waar ontstaat een tekort en moeten we uitbreiden? Wat doen we met het overschot als duizenden zonnepanelen energie opwekken? Slimme meters maken het mogelijk om vraag en aanbod van energie op elkaar af te stemmen.

DUURZAAMHEID
EN BESPAREN

De slimme meter geeft u meer inzicht in uw energieverbruik. Dit helpt u met besparen op uw energierekening. Wij zetten een aantal mogelijkheden om te besparen voor u op een rij. Van kleine aanpassingen tot een duurzame woning.