U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Als netbeheerder houden wij controle op de netbelasting. Hiervoor zijn wij afhankelijk van processen en marktpartijen die vraag en aanbod van energie balanceren en betrouwbare voorspellingen doen van energieverbruik. Zo wordt de juiste hoeveelheid energie in- en verkocht en getransporteerd over onze netten. Deze processen veranderen door de onvoorspelbaarheid van duurzame energie. Er ontstaat een marktmodel met nieuwe rollen en spelers. Dit vraagt naast participatie van producenten, leveranciers en consumenten, ook informatie over vraag, aanbod en prijzen op verschillende momenten per dag.

marktfacilitering flexibiliteit

Om de energiemarkt goed te laten functioneren werken marktpartijen al jaren samen. Met de introductie van flex maken we ook onze systemen en procedures gereed voor de toekomst.

gopacs

Kunt u uw elektriciteitsverbruik of -opwek beïnvloeden? U kunt deze flexibiliteit verhandelen op het netbeheerdersplatform GOPACS. Zo profiteert u van het oplossen of voorkomen van capaciteitstekort op het elektriciteitsnet.

Smart charging

Met smart charging (slim laden) kunnen meer elektrische auto’s laden in het bestaande elektriciteitsnet. 

Lees meer over slim laden

Zuidplaspolder

Het is inspirerend hoe bewoners hier met elkaar op een vooruitstrevende manier het elektriciteitsnet benutten. 

Meer over flexibiliteit in Zuidpolderplas