U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Als netbeheerder houden wij controle op de netbelasting. Hiervoor zijn wij afhankelijk van processen en marktpartijen die vraag en aanbod van energie balanceren en betrouwbare voorspellingen doen van energieverbruik. Zo wordt de juiste hoeveelheid energie in- en verkocht en getransporteerd over onze netten. Deze processen veranderen door de onvoorspelbaarheid van duurzame energie. Er ontstaat een marktmodel met nieuwe rollen en spelers. Dit vraagt naast participatie van producenten, leveranciers en consumenten, ook informatie over vraag, aanbod en prijzen op verschillende momenten per dag.

Energiepark Haringvliet op Goeree-Overflakkee

inzet flexibel vermogen

Door op drukke momenten opwek of verbruik te sturen, kunnen we ons elektriciteitsnet optimaal benutten. U kunt daar mogelijk aan bijdragen mét behoud van uw energieopbrengsten. Meld daarom uw flexibel regelvermogen bij ons aan.
 
Bedrijventerrein Dordtse Kil III in Dordrecht

afspraken flexibel vermogen

De afspraken over het op drukke momenten sturen van uw opwek leggen we vast in standaardcontracten. Daarmee is duidelijk wat de verwachtingen zijn, hoe we u informeren als er flexibiliteit nodig is en hoe de vergoeding hiervoor is geregeld.
 
Kas met aardbeienplanten

gopacs

Kunt u uw elektriciteitsverbruik of -opwek beïnvloeden? U kunt deze flexibiliteit verhandelen op het netbeheerdersplatform GOPACS. Zo profiteert u van het oplossen of voorkomen van capaciteitstekort op het elektriciteitsnet.

Gerelateerde onderwerpen

Een snellader voor elektrische voertuigen

Smart charging

Met smart charging (slim laden) kunnen meer elektrische auto’s laden in het bestaande elektriciteitsnet. 

Lees meer over slim laden

Zuidplaspolder

Het is inspirerend hoe bewoners hier met elkaar op een vooruitstrevende manier het elektriciteitsnet benutten. 

Meer over flexibiliteit in Zuidpolderplas